X. ULUSLARARASI MACSABAL ODUN PİŞİRİMİ SEMPOZYUMU

• FESTİVAL & ETKİNLİKLER
Merkez Tarih
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BEYTEPE KÜLTÜR KONGRE MERKEZİ 2020-11-22 00:00:00 / 2020-12-03 00:00:00

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ ETKİNLİĞİ OLARAK 2011 YILINDAN İTİBAREN ARALIKSIZ DÜZENLENEN HÜ ULUSLARARASI MACSABAL ODUN PİŞİRİMİ SEMPOZYUMU'NUN ONUNCUSU KORE KÜLTÜR MERKEZİ  ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  VE REFSAN FİRMASI İŞ BİRLİĞİYLE BEYTEPE KAMPÜSÜ'NDE 22 KASIM 2020 - 3 ARALIK 2020 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEKTİR.SEMPOZYUMA EŞ GÜDÜMLÜ OLARAK KATILIMCI SANATÇILARIN ÇALIŞMALARINDAN OLUŞAN SERGİ GALERİM SANAT GALERİSİ'NDE VE ÇEVRİMİÇİ SERGİ İSE SOSYAL MEDYA İLE www.internationalmacsabal.com YA DA www.gsf.hacettepe.edu.tr ADRESLERİNDEN TAKİP EDİLEBİLİR.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ KANITLAMIŞ OLAN BU ETKİNLİK KAPSAMINDA ON YILDIR SANATÇILAR TARAFINDAN ÜRETİLEN ESERLER HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NİN ENVANTERİNDEDİR VE ÜNİVERSİTENİN HAZİNESİ NİTELİĞİNDEDİR.TÜM ESERLER KİM YONG MOON'UN 2011 YILINDA HÜ GSF SERAMİK BÖLÜMÜ'NDE İNŞAA ETTİĞİ ODUN PİŞİRİMİ FIRININDA 1300 C'DE PİŞİRİLMEKTEDİR.BU SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRMENİN EN BÜYÜK AMACI HEYKEL VE PANOLARDAN OLUŞAN ESERLERDEN BİR KISMINI BAŞKENT ANKARA'NIN KAMUSAL ALANLARINDA HALKLA BULUŞTURMAK HALKIN SANAT ALGISINI GELİŞTİRMEKTİR.

MACSABAL SEMPOZYUMU'NUN YARATICISI KORELİ SERAMİK SANATÇISI KİM YONG MOON VE KOORDİNATÖRÜ İSE SERAMİK SANATÇISI VE SERAMİK BÖLÜM BAŞKANI MUTLU BAŞKAYA'DIR.

BU SEMPOZYUM ÜÇ ÜLKEDE FARKLI ZAMANLARDA GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR.İLK KEZ 22 YIL ÖNCE OSAN KORE'DE DAHA SONRA 2005 YILINDAN İTİBAREN ZİBO ÇİN'DE VE 2011 YILINDAN İTİBAREN İSE ANKARA TÜRKİYE'DE DÜZENLENMEKTEDİR.

İlgili Etkinlikler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşle...

Puan: 0
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı